Partners

image_pdfimage_print

Partners

Het OSO wil met partners meedenken over: ‘Mijn huis van morgen’, ‘Het Gesprek’, hulpbehoevende senioren, aandacht voor seniorenwoningen, opplussen van woningen, bewustwording via e-mail en nieuwsbrieven, Langer blijven wonen in eigenhuis, OSOwoonMakelaar, vergoedingen vanuit de Wmo, voorlichting aan jonge en oudere senioren, OSOwoonCertificaat. De OSO-commissie Wonen wil met de partners deze onderwerpen bespreken en delen via de website mijnhuisvanmorgen.nl.

Gemeente Alphen aan den Rijn

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de taak om haar burgers passend te huisvesten. De OSO-commissie Wonen heeft gesprekken met de gemeente over huisvesting, levensloopbestendige woningen, ‘Aanpassen of verhuizen’ en  ‘Blijvend Thuis’.

 

Participe

Participe is de uitvoerende instantie voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn. Participe is ook aanwezig op het servicepleinParticipe draagt bij aan de Wmo aan ‘Aanpassen of verhuizen’ en  Blijvend Thuis. Bij Participe kunnen senioren terecht voor ‘Het Gesprek’ om aanpassingen in de woning te vragen. De OSO-commissie Wonen kan gevraagd worden om vooraf of tijdens ‘Het Gesprek’ advies te geven.

 

WoonForte

Blijvend thuis wonen. Voor WoonForte en de OSO-commissie Wonen een belangrijk uitgangspunt.

WoonForte heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Alphen aan den Rijn om levensloopbestendige woningen te bouwen. U kunt uw huis laten aanpassen óf op zoek gaan naar een zelfstandige seniorenwoning. U heeft in Alphen aan den Rijn verschillende mogelijkheden om als senior zelfstandig te blijven wonen.   Zie de website WoonForte >

Gilde

 

Voor het Gilde en OSO Wonen is veiligheid van cruciaal belang.

OSO Commissie Wonen

 

Meest recente berichten